Informace JSDH

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009

V prosinci zasahovala naše jednotka u 21 událostí. Z tohoto počtu byly 4 požáry, 6 dopravních nehod, 5 technických pomocí, 3 úniky nebezpečných látek, 3 plané poplachy a provedli jsme opět několik požárních asistencí.

V listopadu zasahovala naše jednotka u 19 událostí. Z tohoto počtu bylo 9 dopravních nehod, 2 požáry, 1 technická pomoc, 5 planých poplachů a 1 prověřovací cvičení typu požár budovy.
Kromě těchto událostí jsme se zúčastnili několika požárních asistencí, převzali jsme ocennění na slavnostním vyhlášení ankety Dobrovolní hasiči roku 2017 v Brně, kde jsme díky hlasům veřejnosti obsadili v kategorii sbory 1. místo.
Dále přibylo do našeho vozového parku nové vozidlo UA Toyota HILUX a byli jsme zařazeni do projektu First Responder, kdy bude v případě potřeby naše jednotka využita s přístrojem AED.

Ve vozovém parku máme novou posilu Toyotu Hilux 2GD 2,4! :) Pro naši jednotku ji pořídilo město Ostrov za necelých 1 milión korun.
Toyota nahradí stávající VeA Škodu Yeti 1,2 a bude využíván jako UA (univerzální automobil). K vozidlu byl zakoupen naviják WARN ZEON 8 12V, který lze připojit jak na přední, tak i na zadní část vozidla. Vozidlo má 6 rychlostí, pohon 4x4 a ve výbavě je základní vybavení jako je např. zdravotní batoh, hasící přístroj, ruční LED svítilny a ruční nářadí.

Po odborném školení všech členů naší jednotky jsme byli zařazeni do projektu First Responder.
V naší jednotce máme AED ve vybavení již několik let a byl už v minulosti použit při některých zásazích a využívá se i při pravidelném školení jednotky, nebo při akcích pro veřejnost, kdy jsou k tomuto účelu k dispozici cvičné elektro diody.
V současnosti bude využívan náš AED, který je ve vybavení a je umístěn ve vozidle.

V říjnu zasahovala naše jednotka u 57 událostí. Největší podíl na tomto počtu bylo 31 událostí ze dne 29. 10.,kdy se přes naše území přehnala vichřice.
V celkovém rozdělení se jedná o 5 požárů, 4 dopravní nehody, 38 technických pomocí (2xZOČ), 7 úniků látek, 2 plané poplachy a 1 záchrana osob.
Kromě těchto událostí bylo provedeno několik požárních asistencí a velkým úspěchem bylo 1. místo v soutěži ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel ve Zvíkovci.

Nedělní vichřice (29. 10.) byla z hlediska počtu zásahu zatím největší událostí v kraji. Podrobnosti v článku na webu HZS Karlovarského kraje.

V září naše jednotka vyjela k 26 událostem. Z tohoto počtu událostí byly 4 požáry, 3 dopravní nehody, 11 technických pomocí (2xZOČ), 4 úniky látek, 1 prověřovací cvičení, 2 záchrana osob a 1 planý poplach.
Kromě těchto událostí jsme spolupracovali při organizačním zajištění AVON pochodu. Bylo provedeno několik požárních asistencí a zúčastnili jsme se soutěže MČR ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel, a také jsme přijali pozvání na oslavy 130. výročí SDH Hájek a 145. výročí založení SDH Vejprty. V areálu hasičské stanice jsme tradiční pořádali soutěž v požárním útoku.

V srpnu naše jednotka vyjela celkem ke 32 událostem. Z tohoto počtu událostí bylo 5 požárů, 7 dopravních nehod, 15 technických pomocí (1xZOČ), 4 úniky látek a 1 planý poplach. Kromě těchto událostí jsme se zúčastnili Loučení s prázdninami pro MK Ostrov, nebo dne s RC Ostrůvkem, kde jsme ke konci akce pro děti udělali pěnu.

V červenci naše jednotka zasahovala celkem u 29 událostí. Z tohoto počtu bylo 7 požárů, 4 dopravní nehody,1 1 technických pomocí, 3 úniky látek, 3 záchrany osob a zvířat a 1 prověřovací cvičení. Kromě těchto událostí jsme se zúčastnili Dne pro Ostrov a několika požárních asistencí.

V měsíci červen jsme zasahovali u 34 událostí. Z tohoto počtu byly 4 požáry, 5 dopravních nehod, 22 technických pomocí (1xZOČ), 1 únik látek a 2 plané poplachy. Kromě těchto událostí jsme se zúčastnili několika požárních asistencí pro MDDM a DK Ostrov. Dále pak benefičních akcí na Velkém Rybníku, kde se konal Benefiční den s Tomáškem, v Ostrově Jízdy naděje pro Lucinku-Pomáhej srdcem a Rockové odpoledne pro Patrika v Hroznětíně. Na 5. MŠ a ZŠ Myslbekova jsme se zúčastnili Projektového dne pro děti a našli jsme si i chvilku zaběhnot si T-Mobile olympijský běh v Zámeckém parku.

Během čtvrtečního večera, noci a celého pátku ve dnech 22. - 23. 6. vyjížděla naše jednotka celkem ke 14 událostem spojené se silným větrem a bouřkou. Podrobnosti v sekci výjezdy.

V květnu jsme zasahovali celkem u 17 událostí. Z tohoto počtu byly 4 požáry, 3 dopravní nehody, 6 technických pomocí (2xZOČ), 2 úniky nebezpečných látek, 1 planý polach a 1 prověřovací cvičení. Kromě těchto událostí jsme se zúčastnili několika požárních asistencí, ukázek, besed a dětských dnů, slavnostního vyhlášení Ceny Ď v Praze, extrémního překážkového závodu Bahňák a benefičního štafetového běhu Společně k cíli pro NF Šance onkoláčkům, který jsme pořádali společně s HZS Toužim, Karlovy Vary a HZSp Čepro Hájek.

V měsíci duben jsme zasahovali celkem u 15 událostí. Z tohoto počtu bylo 7 požárů, 1 dopravní nehoda, 3 technické pomoci (1xZOČ), 1 únik nebezpečných látek a 3 plané poplachy. Kromě těchto událostí pořádala jednotka ve spolupráci s DK Ostrov besedu "Poučme se z cizích chyb", zúčastnili jsme se Velkého dne bezpečnosti na Mírovém náměstí a VII. MMČR ve VZOHV v Milevsku.

V pátek 21. dubna jsme již podruhé pořádali besedu pod heslem "Poučme se z cizích chyb". Besedy se zúčastnilo téměř 700 žáků a učitelů z 8. a 9. tříd ZŠ a z 1. a 2. ročníků SŠ ostrovských škol a také studenti karlovarské Zdravotní školy a studenti TRIVISU.
Na besedách vystoupili zástupci Městské policie Ostrov, Hasičského sboru Ostrov, PČR Ostrov, ZZS Karlovarského kraje a svůj příbeh přišel odvyprávět i Michal Herold, který utrpěl vážný pracovní úraz. Všem moc děkujeme a pevně věříme, že tato beseda přinesla více než "ulití" ze školy.
Odpoledne patřilo ukázkám na Mírovém náměstí, kde naše jednotka předvedla ukázku hašení jedlých tuků tak, jak se to nemá.
Již nyní víme, že jak beseda, tak i den bezpečnosti se bude příští rok konat znova!

Mezinárodní mistrovství ČR ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel se konalo 21.-22. 4. 2017 v Milevsku. Soutěžní tým ve složení Josef Černý ml. (velitel), Vladimír Tancibudek (strojník), Ilona Giertl (zdravotník) a Tomáš Herbánszký (hasič) se s celkovým počtem 502 bodů umístil na krásném 8. místě. Kromě klasického pokusu STANDARD (20 minut), se nově soutěžilo i v pokusu RAPID (10 minut).
Děkujeme všem za podporu!

V březnu jsme zasahovali u 40 událostí, z toho byl 1 požár, 7 dopravních nehod, 26 technických pomocí (1xZOČ), 4 likvidace úniku nebezpečných látek a 2 plané poplachy - podrobnější soupis výjezdů. Nárust výjezdů byl dne 10. 3. 2017, kdy se přes naše území přehnal silný vítr a jednotka během pěti hodin zasahovala u 14ti událostí spojených se silným větrem. Kromě těchto událostí jednotka asistovala nebo spolupracovala u několika akcích pro DK a město Ostrov.

V únoru jsme zasahovali u 24 událostí, z toho byly 4 požáry, 3 dopravní nehody, 14 technických pomocí, 2 likvidace úniku nebezpečných látek a 1 záchrana zvířete - podrobnější soupis výjezdů.

V lednu jsme zasahovali u 19 událostí, z toho bylo 6 požárů, 3 dopravní nehody, 7 technických pomocí (1xZOČ), 1 likvidace úniku nebezpečných látek a 2 plané poplachy - podrobnější soupis výjezdů. Kromě těchto událostí jsme se zúčastnili několika požárních asistencí.

V lednu se naše jednotka rozrostla o dva nové členy - Jana Kasala (směna A) a Jiřího Jecha (směna B). 

V roce 2016 vyjela naše jednotka celkem k 253 událostem. Z tohoto počtu bylo 46 požárů, 62 dopravních nehod, 100 technických pomocí (10xZOČ), 21 likvidací úniků látek, 16 planých poplachů, 3 prověřovací cvičení a 5 záchran osob/zvířat.
Počty zásahů rozepsané v měsících: leden - 14, únor - 10, březen - 21, duben - 17, květen - 19, červen - 22, červenec - 33, srpen - 26, září - 28, říjen - 28, listopad - 18, prosinec - 16.
Více informací naleznete v článku Ohlédnutí za rokem 2016
Sestřih výjezdů z roku 2016 vytvořil T. Herbánszký, člen naší jednotky - podívejte se na video.  

2. 6. 2017 - Výběr za měsíc květen
(celkem 11 fotek)
Výběr z výjezdů a akcí, duben 2017
(celkem 9 fotek)

Akce pro veřejnost v roce 2023

22. 7. Společné k cíli s hasiči
   
   

 ***Akce budou postupně vkládány*** 

Kontakt

Karlovarská 1342, Ostrov

tel: 353 844 021

mobil: 734 164 793, 725 052 511

email: info@hasiciostrov.cz

email: velitel@hasiciostrov.cz

Naši partneři

Město Ostrov
ČEPRO, a.s.
HZS KK
KSH Karlovarského kraje
Grandhotel Pupp
MP Ostrov
DK Ostrov
MDDM Ostrov
Ostrovská teplárenská, a.s.
WITTE Automotive
Asociace velitelů JSDH
Mattoni
GAVEN PRINT, s.r.o.
Družba Ostrov
Železářství u Volkovjaka
CAR POINT Karlovy Vary
VLNAP Nejdek, a.s.
Léčebné lázně Jáchymov
Marius Pedersen Ostrov
AZ-PRESENT
Toner-online, s.r.o.
Steen QOS
Pomáhej srdcem z.s.
Tyrk stage
Věznice Ostrov
Tesco HM Ostrov
Vodárny a kanalizace KV
OSA
Svatavské strojírny
EVROmat
Zetor servis Odeř
Czech-cont s.r.o.
Uhelné sklady Buťa-Buťová
Vyzbrojna.cz
Šicí stroje VIK
Paintball Arena Cheb
Escape v Chebu
Hra začína